Carroll Shelby Overleden

11 mei 2012 – Carroll Shelby International, Inc (OTC: CSBI.PK) kondigde vandaag aan dat Carroll Hall Shelby, een man wiens visie voor de prestaties transformeerde de auto-industrie, is overleden op de leeftijd van 89. Meneer Shelby overleed gisteren aan de Baylor Hospital in Dallas. De oorzaak van de dood is niet bekendgemaakt.

Geboren op 11 januari 1923, Carroll Shelby was een van de grootste succes Amerika’s verhalen. Championship-winnende coureur, “vliegende sergeant” in oorlogstijd piloot, filantroop, ondernemer, autofabrikant en race team eigenaar, hij belichaamde de vindingrijkheid, doorzettingsvermogen en grit op elk obstakel te overwinnen. Hij is misschien wel de enige persoon te hebben gewerkt op een zichtbare niveau met alle drie grote Amerikaanse autofabrikanten.

Carroll Shelby opgericht Carroll Shelby International, een beursgenoteerde onderneming die betrokken zijn bij een groot aantal industrieën. Zijn licentie-arm heeft overeenkomsten met de industrie reuzen, zoals Mattel, Sony, Ford Motor Company en Electronic Arts. Zijn auto bedrijf, Shelby American, heeft een bloeiende delen zowel de zakelijke als een lijn van muscle cars met inbegrip van de Shelby GT500 Super Snake, Shelby GT350 en de Shelby GTS. The Las Vegas-based company also manufactures a limited number of the 1960s Shelby 289 “street,” 289 FIA, 427 S/C and Daytona Coupe Cobras. De Las Vegas gevestigde bedrijf produceert ook een beperkt aantal van de jaren 1960 Shelby 289 “straat” 289 FIA, 427 S / C en Daytona Coupe Cobra’s.

Shelby beschouwd als zijn grootste prestatie tot de oprichting van de Carroll Shelby Foundation ™ zijn. Gemaakt in 1992, terwijl Shelby zat te wachten op een harttransplantatie, is de liefde gewijd aan het verstrekken medische hulp voor mensen in nood, onder wie kinderen, educatieve mogelijkheden voor jonge mensen door middel van auto-en andere opleidingen en profiteren van de Carroll Shelby Automotive Foundation.
Shelby bleef actief in het beheer van elk van zijn bedrijven en de Stichting tot aan zijn dood, hoewel hij zowel hart-en niertransplantaties ondergaan in de laatste twee decennia van zijn leven.
“We zijn allemaal diep bedroefd, en voel een enorm gevoel van verlies voor familie Carroll, onszelf en de hele auto-industrie”, zegt Joe Conway, voorzitter van Carroll Shelby International, Inc en bestuurslid. ” Maar we hebben beloofd Carroll we zouden doorgaan, en hij zette het team, de producten en de visie op zijn plaats om dat te doen. ”
Shelby wordt overleefd door zijn drie kinderen Patrick, Michael en Sharon, zijn zus Anne Shelby Ellison van Fort Worth en zijn vrouw Cleo. Begrafenis plannen zijn momenteel niet beschikbaar.

Donaties aan de Stichting Carroll Shelby worden aangemoedigd in plaats van bloemen. Informatie over de Carroll Shelby Foundation is te vinden op www.carrollshelbyfoundation.org .